Pensioenakkoord geen gelopen race

Terwijl de verkiezingen én de kortingen op pensioenen steeds dichterbij komen, worden de messen geslepen. Het pensioenakkoord is nog geen gelopen race!

Het pensioenakkoord is zeker nog geen gelopen race. Zo is daar het nieuwe vonnis van het Hof van Justitie van de Europese Unie. De uitspraak van de EU-rechter kan verstrekkende gevolgen hebben voor de invoering van het nieuwe pensioenstelsel in Nederland. Het is een sterke nieuwe stok om mee te slaan. “Het Hof stelt op hoofdlijnen twee dingen”, zegt hoogleraar Internationaal pensioenrecht Hans van Meerten in Elsevier Weekblad. “Korten op een pensioenuitkering mag, maar je mag níet het wezenlijke karakter van een pensioenuitkering aantasten. Wouter Koolmees moet zich nu echt heel hard achter de oren krabben.”

Fractievoorzitter Corrie van Brenk sprak met professor Hans van Meerten. Het EU-recht kan ons helpen in de strijd! De hoogtepunten van dat gesprek kunt u in de video bekijken.

Dagvaarding Nederlandse staat

Een ander mes dat geslepen wordt is de dagvaarding van de Nederlandse staat door KBO Brabant en Stichting Pensioenbehoud. 50PLUS wenst deze twee organisaties alle succes toe in hun strijd voor het behoud van het pensioenstelsel. 50PLUS is klaar om te helpen als dat verzoek komt. Eerder sprak 50PLUS-fractievoorzitter Corrie van Brenk al met Erik Daae, voorzitter van de Stichting Pensioenbehoud. Dat gesprek kunt u bekijken door hier te klikken.